1. Beneficis de la norma ISO 22000
Implantar la norma ISO 22000 sobre la seguretat alimentària per la inoquitat dels aliments, aporta a la seva organització:
|
2. Consultoria norma ISO 22000 de seguretat alimentària.
|
3. Requisits de la norma ISO 22000
La norma ISO 22000 recull els requisits de seguretat alimentària aplicables a tota la cadena de subministre alimentari, per permetre’ls dissenyar i implantar un sistema de gestió de seguretat alimentària eficaç, independent del tipus, mesura i producte. Els requisits de la norma ISO 22000, es basen en:
- Requisits per desenvolupar un Sistema APPCC de seguretat alimentària, d’acord amb els principis del Codex Alimentarius.
- Requisits per bones pràctiques de fabricació o programa de pre requisits.
- Requisits per un Sistema de Gestió. La norma ISO 22000 inclou requisits referents a la seguretat alimentària:
- Responsabilitats de la Direcció (Comunicació i Revisió per la Direcció de la seguretat alimentària)
- Gestió de Recursos;
- Planificació i Realització de Productes Inocus (Pre requisits; Passos Preliminars i l’Anàlisi de Perills; Actualització de la Informació Preliminar i dels documents que especifiquen els PPR i el Pla APPC ; Planificació de la Verificació ; Sistema de traçabilitat; Control de no Conformitats)
- Validació, Verificació i Millora del Sistema de Gestió de la Innocuïtat dels Aliments (Control del Seguiment i mesura; Verificació del Sistema de Gestió de la Innocuïtat dels Aliments ; Millora del Sistema de Gestió de la innocuïtat dels aliments)
4. Links relacionats amb la norma ISO 22000
- ISO 9001 Sistemes de Gestió de Qualitat.
- ISO 14001 – Sistemes de Gestió Ambiental.
- OSHAS 18001 – Sistemes de Gestió de Salud i Seguretat Laboral