Beneficis de la norma BRC de Seguretat Alimentària
La norma BRC certifica la seguretat i qualitat alimentària, iniciativa de Global de Seguretat Alimentaria (GFSI). Aconseguir aquesta certificació de seguretat alimentaria aporta els següents beneficis:
- Garantia de compliment dels requisits legals aplicables sobre la seguretat alimentària. La norma BRC és una certificació que garanteix el compliment de les obligacions legals i de protecció al consumidor.
- Disminueix els riscos i costos de la no qualitat, establint criteris de seguretat alimentària i qualitat requerida als proveïdors d’aliments de les cadenes de distribució i assegurant el seu compliment.
- Control eficient i eficaç dels riscos per la seguretat alimentària en incorporar la norma, els programes de prerequisits al sistema de gestió.
- Facilita una comunicació eficient i eficaç, amb totes les parts interessades, destacant un augment de confiança, tant dels clients com dels consumidors. És una norma reconeguda per Global Global Food Safety Initiative (GFSI)
- Integrable a altres sistemes de qualitat i seguretat alimentària com ara ISO 22000, IFS, o ISO 9001.
Les normes BRC Global Standards estan promogudes per British Retail Consortium
Consultoria BRC de seguretat alimentaria
- Certificat seguretat alimentària. Consultoria per aconseguir el certificat BRC: “Food”, “Packaging” i “Storage and distribution” seguint la metodologia “Gesttic“.
- Auditoria interna del Sistema de Gestió de Qualitat i Seguretat Alimentaria.
- Outsourcing certificat de seguretat alimentària. Estalvii costos fixos, externalitzant les tasques de Responsable del Sistema de qualitat i seguretat alimentària certificat.
Requisits de la norma BRC de seguretat alimentaria
Destaquem els següents requisits per les normes BRC específiques:
- Food – A aquesta norma hi ha determinats requisits considerats com fonamentals i d’obligat compliment. Els requisits de la norma es divideixen en els següents capítols:
- Compromís de l’equip directiu i de millora continua
- El Pla de Seguretat Alimentària – APPCC
- Sistema de Gestió de Qualitat i Seguretat Alimentària.
- Normes relatives a les instal·lacions.
- Control del producte.
- Control de processos.
- Personal.
- Packaging Aquesta norma defineix dos categories de risc higiènic de productes, segons si els productes entren en contacte directe amb el Packaging o no.
- Storage and Distribution – Aquesta norma inclou els requisits per una certificació acreditada dels magatzems i/o distribució d’aliments, envasos i productes de consum.
Normes relacionades amb la seguretat alimentaria
- ISO 22000 – Gestió seguretat alimentaria
- Certificació IFS Food.
- FSSC 22000 Certificat de qualitat i seguretat alimentària