Norma FSSC 22000 de seguretat alimentària

1. Beneficis de la norma FSSC 22000

La Gestió de la Seguretat Alimentària segons la norma FSSC 22000 aporta les següents avantatges:

  • Reduir el risc a incidències. Amb la seguretat alimentària reduïm el risc a accidents i incidents. Un Sistema de seguretat alimentària segons la norma FSSC 22000 compleix els requisits dels nostres clients a la fabricació d’aliments.
  • Augmentar la reputació, vendes i confiança dels clients. La seguretat alimentària a través de la norma FSSC 22000 evidencia que es tenen implantades les millores pràctiques a la indústria alimentaria que assegurin la seva seguretat.
  • Reducció de costos. La seguretat alimentària ajuda a optimitzar i fer eficaç la fabricació d’aliments amb un alt nivell de qualitat. La seguretat alimentària redueix costos en reduir errades i millorar la traçabilitat a la cadena de subministre.

2. Consultoria seguretat alimentaria

  • Certificat seguretat alimentària FSSC 22000 per implantar un Sistema de Seguretat Alimentària útil i fàcil amb “Gesttic“.
  • Auditoria de seguretat alimentària FSSC 22000 internes o a proveïdors amb auditors amb més de 20 anys d’experiència.
  • Head renting ISO. Estalvi costos amb el servei d’outsourcing ISO externalitzant les tasques de Responsable del certificat segons norma FSSC 22000
  • Outsourcing estratègic. Integri el certificat d’innocuïtat i seguretat alimentària segons la norma FSSC 22000 amb la ISO 9001, l’estratègia i el pla de negoci.

3. Requisits de la norma FSSC 22000

La norma FSSC 22000 està basada amb la ISO 22000 y BSI PAS 220 que especifica els requisits d’un sistema de gestió de seguretat i innocuïtat alimentària. Els seus principals requisits son:

  • Planificar, implementar, operar, mantenir i actualitzar un sistema de gestió d’innocuïtat dels aliments (SGIA).
  • Implementar el PRP i verificar l’eficàcia de la pràctica PRPS i altres mesures de control.
  • Auditar periòdicament el sistema, internament, per una certificadora, clients o tercers.

La norma FSSC 22000, a diferencia de ISO 22000:

  • Estableix directrius concretes per complir amb els requisits a tota la cadena alimentària (clients, proveïdors d’indústries minoristes, govern, auditories, etc.) amb l’objecte d’assegurar la transparència i una alta qualitat d’aliments.
  • Pot fer-se servir per totes les organitzacions de la cadena de subministre del tenedor a la granja.
  • Auditories no anunciades. A diferencia de la certificació BRC i IFS, com a mínim una de les auditories de seguiment de la certificadora de la norma FSSC 22000 no està anunciada. De totes formes, l’auditoria inicial i l’auditoria de recertificació mai poden ser inesperades.
  • Prevenció del frau alimentari. La certificació requereix un procediment documentat d’avaluació de la vulnerabilitat al frau alimentari per identificar vulnerabilitats potencials per prioritzar les mesures d’atenuació del frau alimentari.
  • Rotació obligatòria dels auditors: els auditors no poden auditar a la mateixa organització més de tres anys conscecutius.

L’esquema de la norma FSSC 22000 ha estat aprovat per la Global Food Safety Initiative, GFSI, (Iniciativa Mundial de Seguretat Alimentària) igual que altres esquemes de seguretat alimentària com ara BRC o IFS.