1. Beneficis de la norma FSSC 22000
La Gestió de la Seguretat Alimentària segons la norma FSSC 22000 aporta les següents avantatges:
|
2. Consultoria seguretat alimentaria
|
3. Requisits de la norma FSSC 22000
La norma FSSC 22000 està basada amb la ISO 22000 y BSI PAS 220 que especifica els requisits d’un sistema de gestió de seguretat i innocuïtat alimentària. Els seus principals requisits son:
- Planificar, implementar, operar, mantenir i actualitzar un sistema de gestió d’innocuïtat dels aliments (SGIA).
- Implementar el PRP i verificar l’eficàcia de la pràctica PRPS i altres mesures de control.
- Auditar periòdicament el sistema, internament, per una certificadora, clients o tercers.
La norma FSSC 22000, a diferencia de ISO 22000:
- Estableix directrius concretes per complir amb els requisits a tota la cadena alimentària (clients, proveïdors d’indústries minoristes, govern, auditories, etc.) amb l’objecte d’assegurar la transparència i una alta qualitat d’aliments.
- Pot fer-se servir per totes les organitzacions de la cadena de subministre del tenedor a la granja.
- Auditories no anunciades. A diferencia de la certificació BRC i IFS, com a mínim una de les auditories de seguiment de la certificadora de la norma FSSC 22000 no està anunciada. De totes formes, l’auditoria inicial i l’auditoria de recertificació mai poden ser inesperades.
- Prevenció del frau alimentari. La certificació requereix un procediment documentat d’avaluació de la vulnerabilitat al frau alimentari per identificar vulnerabilitats potencials per prioritzar les mesures d’atenuació del frau alimentari.
- Rotació obligatòria dels auditors: els auditors no poden auditar a la mateixa organització més de tres anys conscecutius.
L’esquema de la norma FSSC 22000 ha estat aprovat per la Global Food Safety Initiative, GFSI, (Iniciativa Mundial de Seguretat Alimentària) igual que altres esquemes de seguretat alimentària com ara BRC o IFS.