Nueva ISO para capital humano

Norma ISO 30414 per a informes de capital humà

Una organització és tan bona com la seva gent, raó per la qual la força laboral d’una empresa sol ser un dels seus majors costos. Però mesurar el veritable retorn d’aquesta inversió pot ser un negoci difícil. Ara és molt més fàcil amb la primera norma internacional per a informes de capital humà.

Certificats ISO per a incrementar els teus beneficis

És ben sabut que les estratègies efectives de recursos humans (HR) poden tenir un impacte positiu en l’acompliment de l’organització. I amb els costos de la força laboral que representen fins al 70% de les despeses d’una organització, és important que l’estratègia sigui correcta. Si desitjes que un professional t’assessori com a consultor estratègic nosaltres et podem ajudar.

Existeixen molts sistemes i processos diferents de gestió de recursos humans destinats a maximitzar el rendiment de la inversió en personal, però varien d’una empresa a una altra i d’un país a un altre, el que dificulta l’avaluació precisa i la rellevància internacional. Una nova norma ISO acabada de publicar proporciona formes acordades globalment de fer això.

certificats ISO per a capital humà

ISO 30414, Gestió de recursos humans: directrius per a informes de capital humà intern i extern, és la primera norma internacional que permet a una organització obtenir una visió clara de la contribució real del seu capital humà. Aplicable a empreses de tots els tipus i mides, proporciona directrius sobre àrees de recursos humans fonamentals, com la cultura organitzativa, el reclutament i la rotació, la productivitat, la salut i la seguretat, i el lideratge.

El Dr Ron McKinley, president del comitè tècnic d’ISO que va desenvolupar la norma, va dir que la norma ISO 30414 permetrà a les organitzacions comprendre millor el seu impacte en el personal i ajudar a maximitzar la contribució dels empleats per a l’èxit a llarg termini.

La generació d’informes de la força laboral consisteix a repensar com s’ha d’entendre i avaluar el valor organitzatiu, i permetre una major presa de decisions basada en dades en la gestió de la força laboral“, va explicar.

“A més, en proporcionar una sèrie de mètriques clau rellevants que es poden reconèixer a escala internacional, les empreses multinacionals poden transferir més fàcilment informació sobre capital humà, controlar millor les seves activitats internacionals de recursos humans i proporcionar una major transparència per a tots els seus grups d’interès” , va dir.

Certificats de capital humà per a PIMES

Però l’estàndard no és només per a les multinacionals. “Les organitzacions de totes les mides, incloses les petites i mitjanes empreses, poden beneficiar-se de poder triar les mètriques que siguin més rellevants per a elles“.

Els governs i els responsables polítics també es beneficiaran, va dir McKinley, en adquirir un major coneixement del desenvolupament del capital humà a les organitzacions dels seus països en relació amb altres, el que és important per a les iniciatives polítiques del mercat laboral.

ISO 30414 va ser desenvolupat pel comitè tècnic ISO / TC 260, Gestió de recursos humans, la secretaria està a càrrec d’ANSI, membre d’ISO per als EE. UU.