La quantitat de persones al mon està creixent de forma exponencial i amb això, la quantitat de productes que necessitin creuar barreres, tant nacionals com internacionals per satisfer les necessitats alimentàries. Les Certificacions ISO industria alimentaria son una eina que ens ajuda a aconseguir-ho:
Certificacions ISO industria alimentaria
La seguretat alimentaria ens ajuda a assegurar que els aliments continuen innocus al llarg de tota la cadena alimentaria fins al seu consum. De les certificacions de seguretat alimentaria, destaquem:
- Certificació ISO 22000 de Seguridad alimentaria Gestionen la innocuïtat en aliments, donant pautes per manejar riscos a totes les àrees de producció. Així mateix, inclou normes per restaurants, fabricació, agricultura, envasat i producció d’aliments per animals.
- Normes IFS. Hi ha diferents normes a complir, segons l’activitat de l’empresa a certificar: IFS Food (per empreses que processen aliments), IFS Global Markets Food (quan es vulgui establir un sistema de gestió i implementar les normes IFS) IFS Wholesale / Cash & Carry (per majoristes i mercats de cash & carry); IFS Logistics (al magatzematge, distribució i transport, així com activitats de càrrega i descàrrega). També hi ha altres normes com ara IFS Broker o IFS Food Store.
- BRC Certificat de seguretat alimentària avalat pel British Retail Council.
- GMP+. Certificat enfocat a la industria alimentaria animal (pinsos).
Les Certificacions ISO industria alimentaria es poden integrar amb altres certificats com la certificació ISO 9001 de gestió de la qualitat.
Certificats de productes ecològics
A més de la seguretat alimentaria, hi ha certificats que ens garanteixen que un producte ecològic o que s’ha conreat d’una forma ètica i sostenible. Destaquem les següents certificacions:
- Certificat Producció Ecològica d’acord amb els criteris de la CCAE i/ o de la Unió Europea.
- Etiqueta ecològica europea.
- Auditoria SMETA o Ecovadis de comerç ètic i responsable
Des d’EmasConsultors, podem ajudar-lo a aconseguir tant els certificats de seguretat alimentaria como los certificats de productes ecològics.