OEA en empresa alimentaria

OEA a empresa alimentaria: LIPSA

LIPSA: OEA a empresa alimentaria

La nostra consultoria OEA a empresa alimentaria ha ajudat a LIPSA a aconseguir el certificat OEA en simplificacions i seguritat.

Lípidos Santiga (Lipsa) és un des grans fabricants espanyols de greixos i olis pel sector de l’alimentació. Té plantes a Santa Perpetua de la Moguda (Barcelona) i Palos de la Frontera (Huelva).

Lípidos Santiga, SA (LIPSA) ha contractat la consultoria OEA a EmasConsultors. Altres serveis de consultoria OEA a empresa alimentaria son:

Avantatges de ser Operador Econòmic Autoritzat:

Les avantatges que implica ser Operador Econòmic Autoritzat OEA poden variar en funció del tipus d’empresa (importadora, agent de duanes, exportadora …) i del tipus de certificat que s’hagin obtingut (simplificacions duaneres, seguretat …). De forma general, una empresa amb la certificació OEA podrà gaudir de:

  1. Menys controls. Gràcies a aquest certificat, les empreses de confiança per la UE es sotmetran a menys controls, tant d’inspecció física com documental. D’aquesta forma, els OEA guanyen velocitat a les operacions internacionals.
  2. Prioritat als controls. A més de la reducció de controls d’inspecció i documentals, el certificat OEA també atorga prioritat a les empreses certificades enfront a la resta.
  3. Despatx centralitzat. L’Operador Econòmic Autoritzat permet als agents de duanes despatxar les mercaderies i altres gestions des d’una mateixa duana, independent del port d’entrada de les mateixes.
  4. Procediments duaners simplificats. En base a la certificació OEA en empresa alimentaria, les empreses poden acollir-se a certs procediments duaners simplificats que reporten interessants avantatges als operadors (principalment empreses exportadores i importadores).